Per 1 november zijn er geen VPN-apps meer te downloaden in de Google Play Store die het mogelijk maken om advertenties te blokkeren. Volgens Google vormen deze Apps een privacy risico voor haar gebruikers.
 
In de Google Play Store worden verschillende soorten Apps aangeboden die het mogelijk maken om advertenties te blokkeren. Een aantal van deze apps gebruikt hiervoor een VPN-verbinding. Door het verkeer om te leiden via andere servers kan er informatie worden uit gefilterd zoals de advertenties. Hierdoor krijg je vele male minder tot geen advertenties meer te zien. 
 

Voordelen 

Apps die via een VPN verbinding advertenties blokkeren hebben absoluut voordelen. Ze blokkeren alle advertenties zodat jij rustig en ongestoord gebruik kunt maken van het internet. Ze blokkeren niet enkel advertenties die op het internet verschijnen, ook worden de advertenties die je in Apps te zien krijgt geblokkeerd. 
 

Nadelen

Het grootste nadeel en ook een risico voor jouw privacy en veiligheid is dat zodra er verkeer word omgeleid via andere servers dit inzichtelijk is voor de eigenaar van deze servers. Mensen met foute bedoelingen kunnen gegevens onderscheppen die je liever niet met iedereen deelt, denk hierbij aan bijvoorbeeld creditcard gegevens of bedrijfsgeheimen van je werkgever. 
 

Conclusie

In eerste instantie lijkt het Google goed uit te komen om deze Adblockers die advertenties blokkeren te verwijderen uit de Google Play Store. Echter zoals je ook hebt gelezen is het gebruik van deze Adblockers niet zonder risico. 
 
Wil jij jouw privacy en online veiligheid goed beschermen? Vergelijk dan de beste VPN aanbieders die voor Nederlands wereldwijd beschikbaar zijn.