Wat is streamen?

Streamen, wat is het, hoe werkt het, wat zijn de voor en nadelen van het gebruik van een streamingservice? Deze en nog meer relevante vragen beantwoorden wij in het artikel dat je op deze pagina kunt lezen. Wist je bijvoorbeeld dat streamen in het buitenland vaak niet mogelijk is doordat dit geblokkeerd wordt door de streamingservice?

Direct vergelijken Doe de keuzewijzer
vpn, privacy en security

Wat is streamen?

Als je een film streamt heb je een beperkte hoeveelheid opslagruimte nodig op je device. Maak je geen gebruik van een streamingservice en wil je via het internet een film kijken, dan zal deze eerst gedownload moeten worden met als nadeel dat dit veel ruimte op je device in beslag neemt. Een streamingservice download de film die je kijkt geleidelijk aan naar mate je deze verder kijkt.
 

3 voordelen van streamen

1. Streamen heeft als voordeel dat je geen opslagruimte van je devices gebruikt. De delen van een film die je streamt worden opgeslagen op een tijdelijk geheugen dat op een later moment automatisch leeg gemaakt wordt.
 
2. Ook is het een voordeel dat als je een film wil bekijken je deze niet eerst hoeft te downloaden. Je kunt deze gelijk bekijken als je een streamingservice gebruikt. 
 
3. Een voordeel dat zelden benoemd wordt is dat je vaak al voor nog geen tientje per maand onbeperkt films, series en documentaires kunt bekijken. 
 

Nadelen van streamen

Als je geen internet verbinding hebt of deze niet voldoende stabiel is is streamen niet mogelijk. Al heeft de Nederlandse bevolking tegenwoordig nagenoeg allemaal wel een internet verbinding op zijn of haar telefoon. Het grootste nadeel is dat de meeste streamingservices enkel de mogelijkheid bieden om in eigen land gebruik te maken van de streamingservice, ga je naar het buitenland, dan kun je geen gebruik maken van de streamingservice.
 

Streamen in het buitenland 

Helaas is het met de meeste streamingservices niet mogelijk om een film, serie of documentaire buiten Nederland of Europa te kijken. Het is vervelend als je in het buitenland geen gebruik kunt maken van de streamingservice waar je normaliter jouw favoriete films of series mee bekijkt. Als je op vakantie bent wil je wel een leuke fim of serie kunnen kijken, ga je voor werk naar het buitenland dan is het prettig als je in de avond op de hotelkamer een film of serie kunt kijken. 
 
Deze beperking wordt veroorzaakt door de uitzendrechten waar een streamingservice aangebonden is. Streamingservices betalen de producenten van programma’s of films om die beschikbaar te mogen stellen, helaas meestal enkel in een beperkt aantal landen. De meeste streamingservices geven op de website aan dat het mogelijk is om in het buitenland te streamen, echter als je in het buitenland bent blijkt het in de praktijk lang niet altijd (perfect) te werken.
 

Gebruik een VPN om in het buitenland te streamen 

Waarom streamen met een VPN? Ga je op vakantie of verblijf je voor werk in het buitenland? Dan is het prettig als je gebruik kunt maken van je favoriete streamingservice. Een eenvoudige en goedkope oplossing is het gebruik van een VPN verbinding. Met behulp van een VPN verbinding pas je jouw digitale locatie aan waardoor je streamingservice denkt dat je in Nederland verblijft. En voila de streamingservice werkt weer even goed zoals je in Nederland gewend bent, terwijl je bijvoorbeeld in een Aziatisch land verblijft.

Voordelig NordVPN pakket

Een professionele VPN provider zoals NordVPN biedt haar klanten een compleet pakket voor online veiligheid aan. Het gaat dan niet enkel om VPN, NordVPN biedt ook antivirus software, antimalware en cookie tracking blockers aan. Kies je voor dit complete pakket? Dan ben je maximaal beveiligd en krijg je levenslang een goede korting.

Bekijk NordVPN direct