Waarom streamen met een VPN?

Waarom is streamen met een VPN handig? Als je een VPN gebruikt kun je meer uit je favoriete streamingservice halen. Hoe streamen met een VPN werkt, welke voordelen het met zich mee brengt om te streamen met behulp van een VPN en nog veel meer lees je allemaal op deze pagina.

Direct vergelijken Doe de keuzewijzer
vpn, privacy en security
Streamen met een VPN, veel consumenten hebben er wel eens van gehoord, maar weten er onvoldoende van om te kunnen beoordelen of ze een VPN nodig hebben om te streamen. Daarom legt de redactie van VPNkoning.nl uitgebreid uit in welke situaties het handig of zelfs noodzakelijk is om een VPN te gebruiken als je wil kunnen streamen. 
 

Streamen zonder VPN  

Ga je naar het buitenland voor werk of voor een wel verdiende vakantie? Dan kan het zo maar voorkomen dat je niet kunt streamen zoals je dat thuis gewent bent.  
Je hebt het vast wel eens mee gemaakt; Je gaat op vakantie naar het buitenland en je streamingservice werkt in eens niet meer. Je krijgt een melding in beeld dat het niet toegestaan is om de streamingservice te gebruiken in het land waar je je op dat moment bevindt. Afhankelijk van welke streamingservice je gebruikt kan je dit al overkomen als je in België of Duitsland bent. 
 

Waarom je moet streamen met een VPN 

Maak je gebruik van een VPN dan kun je altijd en overal jouw favorieten films en series bekijken. Zelfs als je naar een land gaat dat buiten de Europese grenzen ligt kun je ongestoord jouw favoriete films, series en sport programma’s bekijken, mits je gebruik maakt van een VPN. 
 
Met een VPN verander je eenvoudig de digitale locatie van jouw device waarmee je wil streamen. Dat heeft als voordeel dat de streamingservice denkt dat je in Nederland bent. Hierdoor kun je altijd en overal de films, series en sport bekijken die jij graag wil zien.  
 

Bekijk het buitenlandse aanbod van Netflix  

Streamen met Netflix is in de meeste landen mogelijk zonder dat dit problemen oplevert. Echter kan het aanbod per land wel verschillend zijn. Ben je op vakantie of ga je naar het buitenland voor werk en wil je Netflix kunnen gebruiken zoals je dat thuis gewent bent? Dan is een VPN een eenvoudige en betaalbare oplossing, door de digitale locatie van jouw device aan te passen kun je het Nederlandse aanbod van films, series en documentaires bekijken terwijl je bijvoorbeeld in een Aziatisch land bent. 
 

VPN gebruiken om thuis te streamen 

Wil je thuis films, series of documentaires bekijken die alleen beschikbaar zijn op Amerikaanse streamingservices, helaas dat gaat niet, simpel weg omdat je je in Nederland bevind en niet in Amerika. 
De oplossing hiervoor is eenvoudig, gebruik een VPN om je digitale locatie aan te passen naar Amerika. Hierdoor denkt de streamingservice dat je in Amerika bent en zal je worden toegelaten.
 

Favorieten sport streamen

Is jouw favorieten sport streamen niet mogelijk in het buitenland tijdens een vakantie of zakenreis? Of is de sport waar je zo graag naar zou willen kijken niet beschikbaar in Nederland? Dan kun je met een VPN jouw digitale locatie aanpassen waardoor je wel de sport kunt streamen die jij volgt of wil volgen.
 

Hoe werkt streamen met een VPN? 

Streamen met behulp van een VPN, hoe werkt dat nou precies. Als je in het buitenland wil streamen of in Nederland een streamingservice uit het buitenland wil gebruiken is de meest eenvoudige en voordeligste oplossing het aanpassen van je digitale locatie. Dat klinkt heel ingewikkeld, het tegendeel is waar, met letterlijk een aantal klikken pas je de digitale locatie van je device eenvoudig aan waardoor je overal en altijd kunt streamen. 
 

VPN instellen 

Voordat je een VPN in gebruik kunt nemen dien je nog een aantal stappen te doorlopen. Zoals het aanschaffen en instellen van een VPN. Wij hebben een stappenplan dat deze stappen omschrijft.
 
1. Sluit een abonnement af bij een VPN provider
2. Registreer je bij de VPN provider
3. Installeer de VPN software of app op jouw devices
4. Login op de software of app met de zelfde gegevens die je tijdens de registratie gebruikt hebt
5. Je kunt nu een locatie kiezen, dit wordt je nieuwe digitale locatie
 

Technische werking VPN 

Nu vraag jij je vast af wat een VPN verbinding is en zorgt dat je anoniem blijft en hoe het mogelijk is dat jij jouw digitale locatie kunt aanpassen. Een VPN is een server die in een bepaald land staat, als jij verbinding maakt met de VPN-server communiceert deze namens jou. 
 
Vraag je gegevens op bij een website, dan gaan deze eerst naar de VPN-server en volgens naar jouw device. Hierdoor blijf jij anoniem en denkt de verstrekker van de gegevens dat de gegevens naar een lokale partij gestuurd worden. Deze merkt niet op dat de gegevens via de VPN-server naar jouw 
device in het buitenland gaan. 
 
Verstuur je gegevens naar een andere partij op het internet, dan werkt dit exact het zelfde maar dan in tegengestelde richting. Van jouw device gaan de gegevens naar de VPN-server die ze weer namens jou naar een partij op het internet verstuurt. Hierdoor blijft jouw identiteit en locatie wederom anoniem.

Streaming VPN’s vergelijken

Je hebt het artikel gelezen en weet nu waarom je een VPN nodig hebt om te streamen. Een slimme vervolg stap is om alle VPN aanbieders te vergelijken. Op die manier kun je een objectieve keuze maken om te zorgen dat je een abonnement afsluit bij de VPN provider die het meeste voldoet aan jouw wensen en eisen. 
Echter door een overvloed van aanbieders is het nog niet zo gemakkelijk om alle VPN aanbieders te vergelijken. Wereldwijd zijn er namelijk enkele honderden aanbieders beschikbaar, vanwege het grote aantal is er geen beginnen aan om de beste aanbieder te zoeken tussen alle andere VPN aanbieders. 
 
VPNkoning.nl heeft een vergelijking van alle VPN providers gemaakt en de 3 beste op haar website geplaatst. Je hoeft als consument nu enkel nog maar te kijken naar welke VPN provider de plus punten aanbiedt waar jij naar opzoek bent.