Voordelen van een VPN verbinding 

Welke voordelen van een VPN verbinding ervaar je als gebruiker hiervan? Dat kunnen er veel zijn, afhankelijk van wat je activiteiten op het internet zijn. In grote lijnen zijn de voordelen samen te vatten met meer online privacy, betere veiligheid en meer vrijheid. We gaan in dit artikel dieper in op de 3 genoemde punten.

Direct vergelijken Doe de keuzewijzer
vpn, privacy en security
In dit artikel gaan we jou alles uitleggen over de voordelen die gebruikers van een VPN verbinding ervaren. We leggen uit hoe je meer privacy krijgt als je op het internet aan het surfen bent, hoe een VPN verbinding jouw veiligheid verbetert en hoe je online van meer vrijheid kunt genieten. Ben je al bekend met bepaalde onderwerpen in deze tekst. Dan kun je met de inhoudsopgave naar een deel klikken dat jouw voorkeur heeft om te lezen. 

Meer privacy

Het is heel waarschijnlijk dat je dagelijks verschillende devices gebruikt die verbinding maken met het internet. Als je gebruik maakt van het internet zonder VPN verbinding laat je een kruimelpad aan gegevens achter, de meeste consumenten zijn zich daar helaas niet bewust van. 
Je IP-adres en locatie kunnen worden misbruikt door hackers die verkeerde bedoelingen hebben. Voorkom dat ongewenst wordt mee gekeken wat je online doet. 
 

IP-adres en locatie verbergen 

Om jouw gegevens verborgen te houden voor en hackers die kwade bedoelingen hebben stuurt de VPN software (die je geïnstalleerd hebt) alle data door middel van een versleutelde verbinding naar een VPN-server. Die ontsleutelt vervolgens de data en verstuurt deze naar de juiste bestemming met als afzender het IP-adres van de VPN-server. 
 
De VPN-server communiceert namens jou. Door deze tussenstap blijven jouw gegevens buiten spel en kun jij anoniem gebruik maken van het openbare internet. Hierdoor blijf je buiten schot bij commerciële partijen en hackers.
 

Online veiligheid  

Het openbare internet zit helaas vol bedreigingen, als je niet voldoende beveiligd bent zullen zich regelmatig veiligheidsrisico’s voor doen. Dit kunnen bedreigingen in de vorm van virussen, hackers en privacy inbreuk zijn. Doormiddel van een virusscanner zijn we ondertussen allemaal goed beveiligd tegen virussen, hoe je online meer privacy geniet hebben we eerder in het artikel uitgelegd, en hoe het zit met hackers komt spoedig aanbod.  
 

Openbare wifi-netwerken 

Maak jij wel eens gebruik van een openbaar wifi-netwerk met je telefoon, tablet of laptop? We vragen dat omdat het voor hackers relatief eenvoudig is om te zien wat jij doet op je device als je verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk. Dat heeft als gevolg dat ze alle informatie op jouw device kunnen inzien en misbruiken. Ondanks het veiligheidsrisico maken we met z’n alle massaal gebruik van openbare wifi-netwerken in de trein, restaurant en hotel onder andere. De oorzaak hiervan is onwetendheid, men is niet (volledig) op de hoogte van de risico’s die het met zich mee brengt. 
 

Verbeterde online veiligheid 

Als je niet rechtstreeks met het openbare internet verbonden bent, maar met tussenkomst van een VPN verbinding dan is niet alleen je privacy niveau hoger. Je bent dan ook automatisch beter beschermd tegen hackers die jouw data proberen te stelen. 
 
Zoals eerder in het artikel al kort aangehaald bestaat de beveiliging van een VPN verbinding uit twee delen. De versleutelde verbinding die tot stand wordt gebracht en de VPN-server die namens jou communiceert met het openbare internet. 
 
Een versleutelde verbinding zorgt dat de data die je verstuurd en ontvangt niet inzichtelijk is voor buitenstaanders die slechte bedoelingen kunnen hebben. Het is met de juiste kennis wel mogelijk om de data in handen te krijgen maar deze is versleuteld, waardoor deze niet inzichtelijk is en daardoor niet bruikbaar is. Je kunt dit vergelijken met het vinden van een gesloten kluis. 
 
Een VPN-server kun je zien als een poortwachter die namens jou communiceert. Alle uitgaande data wordt vanuit jouw device naar de VPN server verzonden. De VPN-server stuurt de data met het IP-adres van de VPN-server het openbare internet op. Dat heeft als voordeel dat jouw gegevens weg blijven van het openbare internet en je anoniem blijft voor de ontvangende partij. Wil de ontvangende partij iets terug sturen? Dan stuurt deze dat naar de VPN-server die het vervolgens versleuteld naar jouw device stuurt. 
 
 

Meer online vrijheid  

Wil je online van meer vrijheid en mogelijkheden kunnen genieten? Dan is een VPN de perfecte oplossing om altijd op al jouw devices overal ter wereld te kunnen genieten van maximale online vrijheid. In de aankomende alinea’s gaan we jou in detail uitleggen hoe dat werkt.  
 

Streamen in het buitenland 

Ga je naar het buitenland voor je werk of voor een wel verdiende vakantie? Dan zul je er al snel achter komen dat het niet mogelijk is om je favoriete serie of programma te bekijken op je streamingdienst. De oorzaak hiervan ligt bij de streamingdienst, deze staat het niet toe dat jij gebruik maakt van de streamingdienst als je in het buitenland bent. 
 
Eerder in dit artikel hebben we het een en ander uitgelegd over de VPN-server die deel uitmaakt van je VPN verbinding. Als je verbinding maakt met jouw VPN verbinding dan kun je kiezen welke VPN-server je wil gebruiken en in welk land deze moet staan. 
 
Dat is de oplossing om de blokkade van een streamingdienst eenvoudig en legaal te omzeilen. Als je  een Nederlandse VPN-server gebruikt terwijl je in het buitenland bent is je digitale locatie Nederland. Je streamingdienst denkt dat je in Nederland bent en staat het toe dat je gebruik maakt van de streamingdienst. Woon je in Nederland en wil je de Amerikaanse variant van Netflix gebruiken of een andere Amerikaanse streamingdienst? Dan kun je de zelfde wijze toepassen omdat het gewenste resultaat te bereiken.
 

Censuur ontwijken 

Censuur is een beslissing die genomen is door de politiek op nationaal niveau en het gevolg hiervan is dat als je je in dat land bevindt je beperkt wordt in het internet gebruik. Bepaalde websites zijn in die landen niet bereikbaar wegens een politiek besluit. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in China Youtube te gebruiken. 
 
Ga je naar China en wil je Youtube video’s uploaden of wil je simpel weg Youtube bekijken voor lokale activiteiten? Dan is dat niet mogelijk aangezien je de website niet kunt openen op geen van je devices. 
 
Wellicht kun je het je nog herinneren van eerder uit het artikel, de VPN-server. Als je de VPN verbinding tot stand wil brengen heb je altijd de mogelijk om de locatie van de server die je gaat gebruiken uit te kiezen. De oplossing voor het ontwijken van censuur zit in het aanpassen van je digitale locatie door een VPN-server te gebruiken die zich bevind in een ander land. Op deze wijze kun je eenvoudig en legaal de censuur ontwijken en tevens genieten van extra online privacy en veiligheid. 
 

Gamen 

Wil jij een spel spelen dat (nog) niet beschikbaar is in Nederland? Of ga je naar het buitenland en zijn in het land waar je naar toe gaat jouw favoriete spellen gecensureerd? Of wil je simpel weg veilig en anoniem online gamen? 
 
Dan biedt een VPN verbinding de perfecte oplossing om de blokkades te omzeilen. Doordat een VPN alle data over een versleutelde verbinding verstuurt kunnen buitenstaanders niet meer mee kijken. Hierdoor kun je online gamen zonder je zorgen te hoeven maken over hackers. 
 
De VPN-server zorgt dat jouw gegevens onzichtbaar blijven. Zo kun je anoniem gebruik maken van het openbare internet en zorgeloos gamen. 
VPNkoning.nl stelt haar gebruikers alle benodigde informatie beschikbaar in de VPN wiki, je leest in de artikelen de informatie die nodig is om optimaal gebruik te maken van een VPN.

Voordelig NordVPN pakket

Een professionele VPN provider zoals NordVPN biedt haar klanten een compleet pakket voor online veiligheid aan. Het gaat dan niet enkel om VPN, NordVPN biedt ook antivirus software, antimalware en cookie tracking blockers aan. Kies je voor dit complete pakket? Dan ben je maximaal beveiligd en krijg je levenslang een goede korting.

Bekijk NordVPN gratis