VPN verbinding instellen

Hoe stel je een VPN verbinding in? Dat is een vraag die veel mensen ervan weer houd om gebruik te maken van een VPN. Ze kijken op tegen alles wat erbij komt kijken, helaas hebben ze vaak niet door hoe gemakkelijk het is en laten ze zich weerhouden door gebrek aan kennis.

Direct vergelijken Doe de keuzewijzer
vpn, privacy en security
Je bent te weten gekomen dat het veiliger is om een VPN te gebruiken als je gebruik maakt van het internet of je bent benieuwd naar hoe je een VPN verbinding instelt. Wij gaan alle belangrijke vragen beantwoorden die ontstaan bij mensen waarvoor het gebruik van een VPN nieuw is. De redactie van VPNkoning.nl probeert jou daarmee meer duidelijkheid te geven over hoe je een VPN optimaal gebruikt en hoe eenvoudig dit is bij dagelijks gebruik. 
 

Gebruik een VPN in 5 stappen  

Dit stappenplan bestaande uit maar 5 stappen omschrijft wat je dient te doen om een VPN in gebruik te kunnen nemen. Om de stappen uit te voeren zijn gemiddeld maar 10 tot maximaal 15 minuten nodig. Als je deze stappen hebt doorlopen is de VPN geactiveerd, waardoor je veiliger, anoniemer en met meer vrijheid gebruik kunt maken van het internet. 
 

Stap 1. Abonnement afsluiten 

Om te beginnen sluit je een abonnement af bij een VPN provider, die zijn er al vanaf een aantal euro per maand. Een kwalitatieve VPN verbinding van bijvoorbeeld NordVPN hoeft niet duur te zijn.  
 
Merk je dat het ingewikkeld is om een keuze te maken uit alle VPN providers? Dat is niet gek, er zijn honderden aanbieders beschikbaar. Om die reden helpen wij jou graag met het vergelijken van VPN providers
 

Stap 2. Account aanmaken 

Je hebt een abonnement gekozen dat het beste past bij de periode die je voor ogen hebt om de VPN te gaan gebruiken. Dan is de volgende stap een account aanmaken bij de VPN provider waar je het abonnement hebt afgesloten. 
 

Stap 3. VPN software installeren 

Heb je een account aangemaakt dan is de volgende stap het installeren van de VPN software. Deze kun je downloaden in het account dat je hebt aa

hoe gebruik je een vpn

ngemaakt tijdens het afsluiten van je abonnement. Gebruik je een mobiele device, dan kun je de app downloaden in de voor jouw apparaat geschikte app store. 
 

Stap 4. Inloggen 

Voordat je de VPN verbinding kunt activeren dien je eerst nog in te loggen op de software of app die je geïnstalleerd hebt tijdens stap 3. Hiervoor gebruik je de gegevens waarmee je een account hebt aangemaakt in stap 2. Zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord zijn het zelfde als die wat je gebruikt om in te loggen en de software te downloaden. 
 

Stap 5. Server locatie instellen 

Een van de maatregelen die je treft met het gebruik van een VPN is je digitale locatie aanpassen. Als je ingelogd bent op de VPN software kun je jouw digitale locatie eenvoudig aanpassen door een server te kiezen die jouw voorkeur heeft. Als je een VPN-server hebt ingesteld verloopt alles via een VPN, hierdoor heb je meer privacy en worden alle gegevens die je verstuurd versleuteld.   
 
Gebruik je een VPN om veiligheidsreden of om je privacy level te verhogen? Dan volstaat het om een server te gebruiken die in het zelfde land staat als waar je je bevindt. Als je in Nederland bent en je gebruikt een server die aan de andere kant van de wereld staat vertraagt dit mogelijk de verbinding.    
 

Server locaties optimaal benutten 

Aan het gebruik van de server locaties die VPN providers beschikbaar stellen zitten grote voordelen. Het aanpassen van je server locatie is binnen een aantal seconden gebeurt. Als je een server gebruikt die in een ander land staat kun je bijvoorbeeld overal ter wereld streamen en is het eenvoudig om censuur te ontwijken zodat je bijvoorbeeld altijd Youtube kunt gebruiken of het nieuws online kunt bekijken. 
 

VPN gebruik voor verschillende platformen 

Het gebruik van een VPN is mogelijk voor meer dan alleen je computer of mobiele devices. Het is zelfs niet noodzakelijk dat je software of een app installeert op alle devices in je huishouden die je via een VPN verbinding wil laten communiceren met het internet. 
 

VPN op je router 

Wil je alle apparaten in huis beschermen tegen privacy risico’s en je volledige huishouden online meer vrijheid bieden. Dan is het niet noodzakelijk en vaak ook niet mogelijk om op alle apparaten in je huishouden een VPN te installeren. Slimme apparaten zoals een koffiemachine en de Chromecast voor je TV bieden geen mogelijkheden voor VPN software en zijn ook een zwakke schakel in je beveiliging. 
 
Stel je een VPN in op je router, dan is het probleem onmiddellijk verholpen. Alle devices die in jouw huishouden verbinding maken met het internet sturen en ontvangen alle informatie via de router en de VPN. Dat heeft als voordeel dat alle devices in het huishouden communiceren via een veilige verbinding.  
 

Mobiele devices 

Ondanks dat je met een VPN router je volledige verbinding hebt afgeschermd adviseren wij toch om je mobiele devices te voorzien van VPN-software. Zodra je niet meer verbonden bent met de beveiligde router ben je namelijk weer onbeschermd. 
 
Een telefoon die niet beveiligd is kan tegenwoordig al een risico vormen aangezien we deze gebruiken om te internetbankieren en voor andere gevoelige zaken. Ga je bijvoorbeeld naar familie of vrienden, dan is je mobiele telefoon al niet meer beveiligd.

Voordelig NordVPN pakket

Een professionele VPN provider zoals NordVPN biedt haar klanten een compleet pakket voor online veiligheid aan. Het gaat dan niet enkel om VPN, NordVPN biedt ook antivirus software, antimalware en cookie tracking blockers aan. Kies je voor dit complete pakket? Dan ben je maximaal beveiligd en krijg je levenslang een goede korting.

Bekijk NordVPN gratis